*Nettavisen* Nyheter.

Advarer mot forhåndsdømming

Kari Beheim Karlsen, mor til avdøde Arve Beheim Karlsen, advarer mot å forhåndsdømme den etterlyst asylsøkeren i Sogndal.

03.11.04 08:33

Seks år har gått siden hennes indiskfødte adoptivsønn ble mobbet for hudfargen, og jaget ut i Sogndalselva der han omkom.

Siden da har mamma Kari Beheim Karlsen jobbet mot rasisme. Nå advarer hun mot å forhåndsdømme den 35 år gamle etterlyste asylsøkeren som sist ble sett med Hedda Karterudseter i Sogndal. Hun advarer også mot å dømme en hel gruppe mennesker.

- Det er like galt uansett hudfarge og hvordan dette skjer. Det er veldig viktig uansett miljø eller hvor han kommer fra, å ikke skjære alle over en kam, sier hun til P4.

- Folk må være rolige og tenke at politiet skal ordne opp i dette. Vi må tro at gjerningsmannen blir tatt og at han får sin dom.

Klikk på bildet for å forstørre.

Karlsen frykter av egen erfaring at personer kan finne på å ta loven i egne hender hvis man tror at en person er gjerningsmann.

- Det var en del i Arves miljø som ville reise og ta de som hadde vært etter Arve. Det ble heldigvis stoppet. Vi skal ikke ha et borgervern i Norge. Vi skal ha en rettsstat som fungerer, og det er politi og påtalemyndighet som skal ordne opp i dette, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.