RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot frekke svindlere

Politiet advarer mot utspekulerte telefonsvindlere som utgir seg for å være politifolk.

I fjor avslørte politiet flere kortsvindelligaer, som hentet ut millionbeløp ved å montere kopieringsutstyr på en minibank. Nå har minibankene blitt bedre sikret, og dermed dukker det opp andre former for kortsvindel:

- Her er det en svindler som ringer rundt til godtroende mennesker og utgir seg for å være en politimann - for å få personlige opplysninger eller opplysninger om kortet deres. Det vil vi ikke ha noe av, sier stasjonssjef Bjørn Hansen ved Sentrum politistasjon i Oslo til TV 2 Nyhetene.

På lørdag ble Roar Myhre på Gjøvik forsøkt svindlet. Han ble oppringt av en mann som sa han var fra politiet og at de hadde oppdaget at kredittkortet havns var blitt tappet for penger

- For mitt vedkommende, så dreide det seg om 10.000 kroner som skulle vært tappet. Han sier videre at om jeg ikke aksepterer at han sperrer kortet umiddelbart, så vil ikke forsikringa mi gjelde, sier Roar Myhre.

På grunn av den videre etterforskningen trengte svindleren kortnummeret, koden og utløpsdatoen. Men Myre skjønte at det var ugler i mosen - og ringte politiet.

- Det er jo ren og skjær svindel, sier Myhre.

Sentrum Politistasjon har registrert et tyve-talls slike tilfeller bare i Oslo. Men omfanget på landsbasis skal være betydelig mye større, og politiet advarer alle mot å gi opplysninger om bankkortene sine.

- Ikke gi opplysninger om kortet ditt. Det er ingen politimann som vil stille slike spørsmål, så ikke gi opplysinger om kortet ditt, men legg på, sier Bjørn Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere