RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot glatte veier

Sist oppdatert:
Ekstreme værforhold og glatte veier på grunn av underkjølt regn førte til mange ulykker i Sør-Norge søndag. I Nord-Norge ble mange veier stengt på grunn av uvær. Her kan du sjekke veiene selv.

Politiet i Agder, Vestfold og Østfold advarer folk mot å kjøre dersom de ikke har nødvendig æren.

– Det er farlige kjøreforhold i hele politidistriktet på grunn av værskifte fra minus til plussgrader, snøfall og underkjølt regn som har ført til de ekstreme kjøreforholdene, sier operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt til NTB.

Steinsland sier at trafikken i perioder har stått helt stille. Verst har det vært på riksvei 39 mellom Hovden og Kristiansand.

– Dersom folk ikke må kjøre bør de la være å kjøre i kveld. Eventuelt vente noen timer til strøingen har begynt å virke og til trafikken løser seg opp, sier Steinsland.

Mange utforkjøringer
Også i Vestfold arbeidet folk fra Statens vegvesen på spreng søndag kveld med å bedre kjøreforholdene på veiene i fylket.

- Vi har hatt mange utforkjøringer og ved hele E18 står det biler langs veien på grunn av det glatte føre, sier operatør Thorbjørn Nilsen i Vestfold politidistrikt.

En alvorlig skadd
I Rogaland ble en 35 år gammel kvinne alvorlig skadd i en kollisjon på grunn av det glatte føret. I Hordaland ble 13 personer brakt til legevakt eller sykehus med lettere skader etter fem ulykker på grunn av det glatte føret.

Selv om det er glatt i Rogaland og Hordaland vil ikke politiet advare mot å kjøre, men ber folk kjøre med vett.

Mange ulykker i Oslo
Også i Oslo var det glatte veier, både på E 18 og på Store Ringvei, opplyser operasjonssjef Hilde Walsø i Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Fra klokka 15.47 til 20.30 fikk vi melding om totalt 12 trafikkuhell. Det har vært mest biler som har snurret rundt, og ingen personskader, sier Walsø.

I Østfold var det klokka 22.00 ennå noen forsinkelser på veiene, spesielt på E 6 mellom Mosseporten og Akershus. Køene skyldtes i hovedsak vogntog som ikke hadde skikkelige vinterdekk, får TV 2 Nettavisen opplyst på veitrafikksentralen.

Kolonnekjøring i Nord-Norge
I Nord-Norge var det kolonnekjøring på mange veier på grunn av uvær, og på kvelden ble mange veier stengt. Det gjaldt også Rv 13 over Vikafjellet i Sogn og Fjordane/Hordaland. Denne veien ble stengt på grunn av uvær.

Her kan du sjekke veiene:

Statens vegvesen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere