*Nettavisen* Nyheter.

Advarer mot grensebande

Kjør med låste dører og ikke stopp for folk som ser ut til å ha motortrøbbel. Det er noen av rådene svensk politi gir grensehandlende nordmenn.

03.11.04 07:53

Kriminelle bander opererer ved svenskegrensen og ser på godtroende nordmenn som et mulig bytte.

- De er veldig pågående. Vi advarer alle nordmenn mot å snakke med dem eller ha noe som helst med dem å gjøre. De trenger seg inn bilene og kan være svært voldelige, sier operasjonsleder Jörgen Olsson ved Strömstad-politiet til VG.

Rett som det er må svensk politi rykke ut til kjøpesenterområdene ved Svinesund og Strömstad for å jakte på medlemmer av banden. I tre år har de plaget nordmenn på «harry-tur».

Noen av medlemmene er blitt pågrepet og varetektsfengslet flere ganger, men mange slipper unna.

Ifølge VG opererer banden etter dette mønsteret: Et av medlemmene, en kvinne, nærmer seg offeret under påskudd av å selge smykker. Deretter hopper flere menn ut av en bil for å rane deg eller presse deg til å kjøpe smykker til overpris. Andre ganger står banden langs veikanten og hevder å ha motorstopp. Flere er blitt ranet etter at de ville hjelpe.

Svensk politi ber grensehandlere være på vakt, alltid kjøre med låste dører og være varsom med å stoppe for folk med motortrøbbel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.