RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot kristne skoler

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Sist oppdatert:
Agder-biskop Olav Skjevesland er bekymret over det økende antallet kristne privatskoler og frykter at friskolene vil gjøre det vanskeligere å skape toleranse mellom religionene.

Utdanningsminister Kristin Clemet (H) har signalisert at hun vil gjøre det lettere for menigheter og trossamfunn å etablere egne skoler.

I en tale første nyttårsdag advarte biskopen for Telemark og Agder mot dette, melder Telemarksavisa, ifølge NTB. Biskopen frykter at slike skoler vil øke motsetningene mellom ulike kulturer og trossamfunn

- Skolen er den minst egnede arena for slike feider mellom trosretninger og livssyn, så det må vi med klokskap og vidsyn prøve å unngå, sa Skjevesland i talen.

Overfor Telemarksavisa understreker Skjevesland at kirken må ta inn over seg at Norge er i ferd med å bli et flerkulturelt og flerreligiøst samfunn.

- Det vil være svært uheldig dersom vi får en kraftig økning i tallet på kristne privatskoler. Vi er nødt til å skape gode arenaer for integrasjon, og det finnes ingen bedre møteplass enn den offentlige skolen, sier Skjevesland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere