RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot litauere på Sørlandet

Sist oppdatert:
Politiet i Agder ber folk om å gi beskjed om alle litauiske biler de ser. De mener unge menn fra Litauen står bak flere innbruddsraid i området den siste tiden.

Meldingen fra politiet er klar. Unge menn fra Litauen på «ferie» i Norge er mistenkelige.

- Ja, dessverre må vi si det slik. Jeg tror ikke unge litauere er i Norge på ferie i mange måneder og særlig ikke på skogsveier. Litauere må vi passe på, sier politioverbetjent Arne Sundvoll til Fædrelandsvennen.

Søndag kveld fant politiet et lager med tyvgods like ved teltleiren til en gruppe litauere i skogen på Sandrip. Tre litauere ble pågrepet på stedet, den ene iført en treningsjakke merket «IK Våg», skriver Fædrelandsvennen.

En fjerde ble pågrepet ved politistasjonen i Kristiansand da han kom for å hente bilen politiet hadde beslaglagt. Mandag morgen ble ytterligere tre litauere pågrepet i Vennesla. Politiet trodde ikke på historien deres om at de var på ferie.

I helgen iverksatte en stor gruppe menn i Øvrebø borgervern etter en rekke innbrudd i kommunen. Politiet roser borgervernet og sier at de ikke ville klart kampen mot litauere alene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere