*Nettavisen* Nyheter.

Advarer mot rally-kø

Foto: Micke Fransson/Scanpix

Rally Norway vil føre til stor trafikk og køer på trafikkerte veier til helga. Nå advarer Statens vegvesen bilistene.

14.02.07 16:53

Statens vegvesen sier de mest trafikkerte veiene og trafikknutepunkt vil bli hardest rammet av trafikkproblemene.

Politiet ber tilskuere, gjennomreisende og lokalbefolkningen om å beregne god tid når de skal ut på vegen, heter det i en pressemelding fra Vegvesenet.

- Fyll tanken, og fyll kaffekanna. Beregn god tid. Følg skilting og anvisninger. Beregn ekstra god tid dersom du skal gjennom Kongsvinger fredag eller Elverum lørdag eller søndag, sier politioverbetjent Magne Brobakken, politiets hovedansvarlige for Rally Norway i Hedmark.

Politiet anbefaler folk fra Oslo og Akershus som skal på vinterferie i Gudbrandsdalen å velge riksveg 4 over Hadeland til Gjøvik og videre til den møter E6 ved Mjøsbrua.

Rally Norway foregår i Hedmark og Oppland, fra Kongsvinger i sør til Lillehammer i nord- fredagm lørdag og søndag. Etter åpningsseremoni i Hamar torsdag kveld, kjøres etappene fredag i Glåmdalsregionen.

Lørdag morgen kjøres det i Elverumsområdet, deretter i Ringsakerfjellet og Lillehammer før dagen avsluttes i Hamar by. Søndagens etapper kjøres først i Ringsakerfjellet, så i Hamar by før den siste går av stabelen i Elverum.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.