RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot selvtester fra apotek

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Å droppe legebesøket til fordel for gjør-det-selv-tester, er ingen god idé, mener fagfolk.

(SIDE2): Lederen i Norges Farmacøytiske Forening (NFF), Anne Markestad, er kritisk til at apotekene selger et økende antall tester for selvdiagnostikk, skriver Aftenposten.

Hvem som helst kan nå teste seg selv for både klamydia, høy kolesterol eller benskjørhet ved hjelp av selvtester fra apotek.

Markestad frykter en situasjon hvor apotekene blir en blanding av parfymeri og legekontor, og etterlyser en debatt om hvilke produkter som hører hjemme på apoteket.

- Farmasøyter har ikke kompetanse til å svare på spørsmål angående mange av de tilstandene man nå kan testes for. Jeg har snakket med flere som synes det er problematisk når kunden kommer tilbake for å spørre om testresultatene, sier Markestad til avisen.

Oddbjørn Tysnes ved Apotekforeningen mener gjør-det-selv-tester ikke er et problem, og påpeker at det er opp til kunden selv å benytte seg av testene. Han understreker at det ikke er meningen at farmasøyter skal gi rådgivning om behandling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere