RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarer mot smertestillende

Legemiddelverket mener smertestillende kan gi deg verre hodepine ved overforbruk. Nå vil de advare forbrukerne.

(SIDE2): «Det kan utvikles en forverring av hodepine dersom man har et overforbruk av ulike typer smertestillende legemidler, spesielt ved et langvarig og hyppig inntak av ergotaminer og triptaner.» (Migrenemedisin), kan vi lese på nettsidene til Statens legemiddelverk.

Bør være forsiktig

- Men også mer vanlige smertestillende som Ibux og Paracet bør man være forsiktig med, sier forsker i Staens legemiddelverk, Cecilie Kjørtoft. Hun hevder at du kan få en forverret hodepine dersom du bruker smertestillende medikamenter annenhver dag i over tre måneder.

Produsentene får refs

Det er ikke bare overforbruk som kan være farlig. Etter alkohol er vanlig smertestillende paracetamol den hyppigste årsaken til forgiftning.

- Grunnen til at vi har gått ut med denne advarselen nå er at mange av produsentene som tilbyr smertestillende medikamenter ikke informerer om at overforbruk kan være farlig i sin preparatomtale, sier hun.

LES MER HELSE HER

Følg Side2 på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere