Advarer mot streptokokker etter at foreldrepar ble funnet døde

FORTSETTER: Politiet fortsetter med avhør og undersøkelser søndag.

FORTSETTER: Politiet fortsetter med avhør og undersøkelser søndag. Foto: Stine Serigstad (iFinnmark)

Ekteparet som ble funnet døde i Gjesvær lørdag, er sendt til obduksjon i Tromsø.

25.02.18 19:23

(iFinnmark.no): De avdøde ble tatt ut av huset natt til søndag og transportert til Universitetssykehuset i Tromsø.

– Obduksjonen blir gjennomført så tidlig som mulig. Tidligst i morgen, sier politiets operasjonsleder Torfinn Halvari til iFinnmark.

Svaret på obduksjonen gir grunnlag for videre etterforskning.

Les også: Ektepar funnet døde i hjemmet sitt

Streptokokker

Søndag ble det kalt inn til folkemøte i Gjesvær.

Der kom det fram at paret hadde vært syke siden forrige lørdag og var hos legen på torsdag. De fikk medisin mot streptokokker, opplyste Runar Elde fra politiet i Finnmark.

Det er imidlertid ikke bekreftet at de døde av streptokokker. Ekteparet ble sist sett i live torsdag kveld, ifølge Elde.

LES OGSÅ: Lokalsamfunnet i sjokk etter at ektepar ble funnet døde: – Har ikke gått opp for oss

– Det var ingen synlige skader på paret. Ingen spor indikerer at noe straffbart har skjedd, sier Elde ifølge iFinnmark .

Også barna i familien var syke og ble sendt til Hammerfest sykehus lørdag. Barna har fått behandling og var søndag på vei tilbake til Nordkapp, opplyser han.

Mer aggressive

På møtet advarte kommuneoverlege Erik Langfeldt om at noen stammer av streptokokker en sjelden gang er mer aggressive enn andre. Han oppfordrer folk til å oppsøke sykehus dersom de merker symptomer.

– Har man vondt i halsen og vedvarende høy feber, så kan man komme til legen og ta en prøve. Streptokokker handler om sår hals, sier Langfeldt, som beskriver det som «veldig uventet og rart» at to personer er funnet døde på denne måten.

– Kan være dødelig

Avdelingsdirektør Didrik Vestrheim ved Folkehelseinstituttet bekrefter at streptokokker kan utvikle seg til en dødelig infeksjon.

– Dersom streptokokkene går inn i blodbanene, kan det gi en veldig alvorlig systemisk infeksjon og blodforgiftning. I noen tilfeller kan sykdommen utvikle seg veldig raskt og potensielt være dødelig, sier han til NTB.

LES OGSÅ: Hadde kontakt med avdød kollega for få dager siden: – Han sa at han hadde vært syk

Det var på lørdag rett før klokken 15:00 at politiet fikk melding om funn av to døde personer i Gjesvær i Nordkapp kommune.

Les flere saker fra iFinnmark her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.