*Nettavisen* Nyheter.

Advarer mot tunnelbygging

Foto: Roy Hilmar Svendsen (iBergen.no)

Over 40 nye tunneler er planlagt bygget i dårlig fjellmasse i og rundt Oslo. Entreprenørene mener vegvesenet ikke vil følge fagfolkenes råd.

19.02.07 12:20

(iOslo) I Oslo utgjør tunnelbyggingen Norges største investering utenfor oljesektoren. Mye av byggingen er i regi av Statens Vegvesen, som ifølge entreprenørene ikke hører på deres råd, skriver Aftenposten.

Les også:Tunnelras stenger E18

- Norske tunneler kunne vært bedre sikret. Våre medlemmer sier fra om dette, men rådene tas ikke nødvendigvis hensyn til. Når entreprenørene kommer inn i fjellet, er massene ofte av en helt annet art enn det som er beskrevet i den geologiske rapporten på forhånd.

Vi vil nå ta kontakt med Vegvesenet og Rådgivende Ingeniørers forening for å få til en dialog, sier Trond Johannesen i Maskinentreprenørenes Forbund til avisen.

I dag er mer enn 40 tunneler til både vei og jernbane under planlegging i fjell med klare svakheter. Tidligere har dessuten veidirektør Olav Søfteland ikke kunnet garantere at kontrollen av alle tunnelene i Vestfold, som har spesielt dårlig bergrunn, er ferdig.

Les flere saker på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.