Advarer politifolk mot Facebook

Foto: (Faksimile)

Nasjonal sikkerhetsmyndighet slår alarm om uforsiktig nettbruk.

02.04.08 07:12

Tall fra i fjor viser at 1400 av 8900 norske politifolk har lagt ut bilder og personlige opplysninger om seg selv, familie, venner og kolleger i forumet «Politiet» på Facebook. Også hele klasser på Politihøgskolen lå ute i dette forumet. Det skriver Dagsavisen.

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) slo alarm da de ble kjent med omfanget, og nå er tallet redusert til under 300 politifolk, skriver avisen.

Korttenkt
- Politifolk har skjermet identitet i forhold til trussel- og voldsepisoder, og plikter kun å oppgi tjenestenummer, ikke navn. Da er det ualminnelig korttenkt å la privat informasjon ligge åpent, ikke minst av hensyn til egen sikkerhet, sier leder i Politiets Fellesforbund Arne Johannessen.

Han råder sine medlemmer til snarest mulig å komme seg ut av politiforumet på Facebook, og råder de som ønsker å være med på nettsamfunnet som privatpersoner til å være svært bevisste på hva slags informasjon de legger ut om seg selv og nettverket sitt.

Overrasket
NSM begynte å kikke på Facebook i fjor sommer, og oppdaget til sin overraskelse egne nettverk for både politifolk, avdelinger i Forsvaret, Utenriksdepartementet og andre organisasjoner som håndterer gradert informajon. NSM avdekket også at sikkerhetsgradert informasjon allerede var på avveie på Facebook.

Seniorrådgiver Roar Thon i NSM ønsker ikke å gå ut med hva slags gradert informasjon som var lagt ut på nettsamfunnet, eller hvilken del av statsforvaltningen det gjaldt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.