RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advarte mot bildene av Dereka

Foto: Privat
Sist oppdatert:
DRØBAK (TV 2 Nettavisen): Dommeren advarte mot bildene fra åstedet der Dereka Maria Mikula ble drept og voldtatt, og lukket dørene for publikum.

- Jeg vil ikke anbefale noen å se disse bildene. Det kan bli bilder man aldri glemmer, sa rettens formann, Finn Kløvstad, da bildene fra åstedet ble diskutert under rettsforhandlingene mandag.

Tirsdag ble dørene lukket for publikum under visning av bildene, men pressen fikk lov å være til stede. Det ble imidlertid innført referatforbud fra denne delen av rettsforhandlingene.

Tirsdag vil teknikerne gå gjennom de tekniske bevisene fra åstedet som de mener knytter 20-åringen til drapet på 16 år gamle Dereka Maria Mikula. Det vil bli sterke bilder som Ytre Follo tingrett må gjennomgå.

Dereka ble drept med slag mot hode og med en ledning rundt halsen. Hun ble også voldtatt av gjerningsmannen. Åstedet var preget av mye blodsøl og tegn etter kamp.

Ville ha lukkede dører
Bistandsadvokaten til Derekas familie ba mandag om å lukke tirsdagens rettsforhandlinger når bildene av Dereka skal vises. Årsaken var å beskytte jentas aktelse og ettermæle. Spørsmålet om lukkede dører ble behandlet i formiddag. Rettens formann Finn Kløvstad sa mandag at han var svært skeptisk til å holde deler av bevisene borte fra offentligheten.

Sterke bevis
Påtalemyndigheten har uvanlig sterke tekniske bevis i denne saken.

På en telysestake har teknikerne funnet den drapstiltaltes håndavtrykk i Derekas blod. Den samme lysestaken er et av de tre antatte drapsvåpnene.

På en ledning som ble brukt til å kvele Dereka, er det funnet en blanding av blod fra Dereka og den drapstiltalte. Det er også funnet blod fra offeret og den tiltalte flere steder i leiligheten.

Politiet har også funnet avtrykk etter den tiltalte flere steder i leiligheten. Blant annet etter et par sko som den tiltalte skal ha hatt. Selv mener den tiltalte at han hadde kastet skoene på dette tidspunktet.

Politiet har funnet blod etter Dereka på en ulljakke som tilhører den drapstiltalte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere