Gå til sidens hovedinnhold

Advokat: - Må være en fiktiv historie

Forsvareren til den pågrepne i forsvinningssaken, har ikke noe tro på at kvinnen er kidnappet.

En 26 år gammel kvinne har vært sporløst forsvunnet siden onsdag. Hun skal ha blitt tvunget inn i bagasjerommet på en bil da hun var på vei til bussholdeplassen på Høvik i Bærum onsdag morgen. Kvinnen er norsk statsborger og av utenlandsk etnisk opprinnelse.

Ifølge TV 2 ringte kvinnen til politiets nødtelefon fra bagasjerommet klokken 06.45 onsdag morgen, og fortalte da at hun med makt hadde blitt tatt med. Hun skal ha snakket med politiet 2-3 ganger før de mistet kontakten. Hun fortalte at hun hadde blitt truet av en mannsperson.

Politiet har nå pågrepet en 28 år gammel mann i saken. Han er siktet for frihetsberøvelse og er varetektsfengslet i fire uker.

Kvinnen er fortsatt ikke funnet.

Den siktedes mannens forsvarer, advokat Petter Sørensen, rister på hodet over saken og pågripelsen, og synes det er synd at hans klient er blitt varetektsfengslet.

- Jeg har konkrete opplysninger som tilsier at hele saken må være en fiktiv historie, sier Sørensen til Nettavisen.

- Underlig historie
Advokaten mener historien minner om noe som er tatt rett ut av en kioskroman.

- Jeg synes det er underlig at denne kvinnen er blitt kidnappet i den mest travle tiden i en av Bærums mest trafikkerte veier. Og at hun i tillegg skal ha hatt anledning til å ringe politiet fra bagasjerommet virker for meg svært besynderlig, sier Sørensen.

Han ble oppringt onsdag kveld, og møtte da klienten sin for å snakke. Han forteller at klienten aldri tidligere skal ha hatt befatning med politiet i en kriminell sammenheng. Klienten har heller aldri sittet på glattcelle.

- Fengslingen er ankret, men jeg vet ikke når anken blir tatt opp, sier Sørensen.

- Håpløst forelsket i kvinnen
Forsvareren bekrefter overfor Nettavisen at hans klient kjente den savnede kvinnen.

- Hvilket forhold hadde han til henne?

- Han har vært veldig interessert i henne, nærmest håpløst forelsket, forteller Sørensen.

Videre forklarer Sørensen at hans klient er svært fortvilet over situasjonen.

- Han har mye ansvar for øyeblikket, både i forhold til arbeid og til familie. Han er redd for å miste bolig og jobb. Hele situasjonen er helt forferdelig, sier forsvareren, som ikke vil utdype klientens «situasjon» ytterligere.

Har mistanker
Sørensen gjentar flere ganger overfor Nettavisen at kidnappingen av kvinnen må være fiktiv. Han har også klare mistanker om hvem som står bak ugjerningen.

- Jeg vil ikke gå nærmere inn på begrunnelsen bak de konkrete omstendighetene. Men for å si det sånn, så foreligger det holdepunkter for å anta hvem som står bak, det dreier seg ikke om løse spekulasjoner.

Sørensen håper på en rask avklaring i saken, for alle parter.

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin