*Nettavisen* Nyheter.

Advokat refses for fortreffelighet

Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX

Lagmannsretten jekket kraftig ned en noe kjepphøy kjendisadvokat.

17.08.06 10:36

Advokat Sigurd Klomsæt, som nylig ble avslørt i å ha forsøkt å lokke til seg Nokas-tiltalte Dan Pettersen som klient, er nok en gang på glattisen.

Tønsbergs Blad gjengir i dag utdrag fra et brev advokaten sendte til Agder lagmannsrett etter at han fikk avslag på å få dekke reiseregninger til Tønsberg for å bistå en kvinnelig klient mens hun satt i varetekt. Klomsæt reagerte nemlig svært kraftig på Tønsberg tingretss begrunnelse om at det fantes nok av kompetente forsvarsadvokater i Tønsberg-området.

«Jeg påstår uten blygsel, at det er svært få forsvarere, både med oppfølging og med resultater, i dette landet som jeg mener det er relevant å bli sammenlignet med», skrev advokaten i klagen til lagmannsretten ifølge avisen.

Agder lagmannsrett lot seg ikke imponere og tillater seg sågar å rette et velrettet sleivspark mot kjendisadvokaten:

«Anførslene i kjæremålserklæringen og støtteskrivet om at advokat Klomsæt står i en særstilling i forhold til de fleste andre advokater, må i beste fall skyldes en overdreven tro på egen fortreffelighet».

Ifølge Tønsbergs Blad følte Klomsæt seg krenket som person og advokat og påkjærte saken til Høyesterett, hvor han ble avvist.

Klomsæt har nå klaget saken inn for Domstolsadministrasjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.