*Nettavisen* Nyheter.

Advokat røpet tilståelse - politiet beklager

Foto: Bendiksby, Terje (NTB scanpix)

Advokat røpet at klienten tilsto drap, mens fire andre personer fortsatt er siktet. - Uheldig for etterforskningen, sier politiet.

27.09.12 21:25

En 20 år gammel mann har tilstått at han skjøt og drepte 35 år gamle Tom Raymond Hansen i Larvik natt til mandag. Det er mannens forsvarer som går ut med disse opplysningene.

- Skader etterforskningen
Til Østlands-Posten sier advokaten at 20-åringen tilsto etter politiavhør torsdag. Politiet beklager at forsvareren går ut med disse opplysningene og sier det skader etterforskningen.

35-åringen ble skutt og drept på Holms motell ved E18 utenfor Larvik. 35-åringen forsøkte å komme seg til en bensinstasjon i nærheten av motellet, men blødde så kraftig at han døde på veien.

20-åringen som nå har tilstått, ble pågrepet bare en time etter drapet – i en leilighet noen kilometer fra åstedet.

- Tenker på de pårørende
- Etter at han ble fengslet fikk han tenkt igjennom situasjonen, og fikk det veldig vanskelig. Det er med tanke på de pårørende han nå har innrømmet drapet, opplyser forsvarer Jon Anders Hasle til ØP torsdag ettermiddag.

- Han har uttalt seg om hele hendelsesforløpet til politiet og samarbeidet hele veien, forklarer forsvareren.

Forsvareren sier han at hensyn til politiets etterforskning ikke vil kommentere hva klienten har sagt om bakgrunnen for drapet.

I alt fem personer er siktet
I tillegg til 20-åringen, som nå har tilstått, er fire personer siktet i saken. Også 20-åringens 42 år gamle far er varetektsfengslet for drapet.

Etterforsker med uforminsket styrke
Vestfold politidistrikt sier de fortsetter å etterforsker drapet med full styrke.

- Gjennombruddet i saken er et resultat av de mange etterforskningsskritt som er gjort. Det er fortsatt fem siktede i saken, og det gjenstår betydelig arbeid før det kan trekkes noen endelig konklusjon om oppklaring, sier politiadvokat Magnar Pedersen ifølge en pressemelding.

- Politiets oppgave er å få fram så mye faktainformasjon som mulig. At en av forsvarerne går ut med informasjon er svært uheldig for etterforskningen, sier Pedersen.

Pedersen vil ikke kommentere innholdet i etterforskningen så langt, men fastslår at politiet fortsetter å etterforske drapssaken med uforminsket styrke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.