RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Advokat slakter ransetterforskerne

Forsvareren til den ranssiktede 29-åringen raser mot Stavanger-politiet. Hun er nektet innsyn i saken, og ble varslet om sin klients siktelse gjennom media.

- Det er frustrerende at politiet ignorerer totalt henvendelsene fra forsvarernes side. For å kunne gjøre en forsvarlig jobb som forsvarer er vi nødt til å ha innsyn i sakens dokumenter, sier advokat Karen Forbrigd til TV 2 Nettavisen.

- Oppsiktsvekkende
Hun er fortvilt over måten Stavanger-politiet har behandlet henne på som forsvarer. Ikke bare har hun blitt nektet innsyn i saksdokumentene. Forbrigd har heller ikke fått andre viktige opplysninger.

- All informasjon har kommet til meg via media, til og med noe så sentralt som at min klient ble siktet i saken. Det er ganske oppsiktsvekkende, og absolutt ikke vanlig prosedyre, sier advokaten.

Også den første fengslingen, og det nye fengslingsmøtet som er berammet fredag, ble hun først informert om av journalister.

- Jeg registrerer at media sitter med flere opplysninger enn det jeg som forsvarer har fått innsyn i, sier Forbrigd til TV 2 Nettavisen.

Har ikke fått svar
Uttallige henvendelser er blitt sendt fra Forbrigds advokatkontor til politiet. Kravet har vært innsyn i sakens dokumenter, men kontoret har ikke engang fått svar.

- Allerede den 20. april sendte vi en skriftlig anmodning om innsyn, men politiet har ikke forholdt seg til det. Henvendelsen står fortsatt ubesvart, sier Forbrigd.

Hun vektlegger at Gulating lagmannsrett onsdag kjente varetektsfengsling av 29-åringen ugyldig, og at dette skyldes at politiet har holdt tilbake viktige dokumenter i saken.

- Personlig belastning
Den daglige lederen for Oslo-butikken Spyshop er fortsatt siktet for Stavanger-ranet. Fredag morgen klokken 09 blir han på nytt fremstilt for varetektsfengsling.

- Vi forventer at vi har fått innsyn i alle dokumentene når rettsmøtet starter, og at vi får rimelig med tid til å sette oss inn i saken, sier Forbrigd.

Torsdag ettermiddag kom hun til Stavanger, og kvelden skal hun bruke til å snakke med sin klient.

- Jeg skal avlegge ham et besøk i fengselet. Han nekter enhver befatning med ranet i Stavanger, og fengslingen er derfor en stor personlig belastning for ham, sier Forbrigd til slutt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere