Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advokat tatt med buksene nede fikk

Sist oppdatert:
En 50-årig advokat som ble avslørt i intim kontakt med en ung, kvinnelig klient, får 630.000 kroner i erstatning fra Staten.

Mannen krevde det dobbelte, men justisdepartementet avkortet erstaningsbeløpet, fordi mannen hadde vært med og foranlediget politietterforskningen.

Sex med to kvinner
- Vi vurderer å gå rettens vei for å få dekket tapt arbeidsfortjeneste fullt ut, sier advokatens advokat John Christian Elden til VG Nett.

Advokaten ble i Skien tingrett i juni i fjor frifunnet for å ha utnyttet sin stilling til å skaffe seg sex med to kvinner, og han fikk sin bevilling tilbake.

Felle
Den ene klienten, en 26 år gammel kvinne, hadde videofilmet advokaten i smug hjemme hos seg selv, mens de to hadde sex. Advokaten ble likevel frikjent, fordi retten kom til at han hadde vært utsatt for et planlagt utpressingsforsøk fra kvinnen.

Tingretten kritiserte likevel advokaten for å ha opptrådt høyst utilbørlig. Det var den statlige advokatbevillingsnemnda som trakk tilbake advokatens rett til å praktisere, mens han ble etterforsket for utukt.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere