RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Advokatene tapte i Frp-striden

Advokatene til de ekskluderte medlemmene av Oslo Frp har tapt saken mot forsikringsselskapene. De krevde en halv million, men må nå betale tilsvarende i saksomkostninger.

Advokatene Per Danielsen, Cato Schiøtz, Bjørn Stordrange og Ingjald Ørbeck Sørheim gikk til sak mot forsikringsselskapene og krevde hundretusener til dekning av advokatsalær i forbindelse med utvisningssaken i Oslo Frp i 2000.

Forsikringsselskapene ville ikke utbetale penger til rettshjelp som eksmedlemmene mente de hadde på sin hjemmeforsikring. Advokatene mente at medlemmene hadde krav på dekning av rettshjelp på til sammen cirka 500.000 kroner.

Halv million
Nå har Oslo tingrett dømt advokatene til å betale forsikringsselskapene saksomkostninger på til sammen 505.000 kroner. Retten frifinner selskapene fordi Frp-saken ikke omfattes av rettshjelpen som dekkes i hjemmeforsikringen.

”Når det gjelder tvisten om retten til medlemsskap i et politisk parti, legger retten til grunn av dette isolert fremtrer som en ren ideell interesse som faller utenfor rettshjelpsforsikringen, idet denne interesse generelt ikke er knyttet opp til den sikredes økonomiske interesse” skriver tingretten.

- Bør komme som et sjokk
- Dette bør komme som en sjokk på folk flest. Vi tror at hjemmeforsikringen dekker nødvendig rettshjelp, men som vanlig har forsikringsselskapene unntatt det meste, sier advokat Per Danielsen til TV 2 Nettavisen.

- Nå mener retten at forsikringen bare gjelder hjelp i tvister av økonomisk karakter. Det betyr rettighetene til folk flest blir sterkt begrenset når det gjelder ikke-økonomiske tvister, sier han.

Danielsen og de andre advokatene vil nå vurdere å anke avgjørelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere