*Nettavisen* Nyheter.

Aetat gransker sex-anklager

En eller flere ansatte skal ha drevet seksuell trakassering av arbeidssøkere og kolleger ved Aetat og UngEtat i Kristiansand.

15.01.05 15:13

En mann ansatt hos Aetat Kristiansand ble politianmeldt for voldtekt i november. Fredag for en uke siden henla politiet saken på grunn av bevismangel.

- Den henleggelsen blir etter alt å dømme påklaget, sier kvinnens bistandsadvokat Stian Bråstein, til TV 2 Nettavisen.

Men saken stopper ikke der. Etter samtaler med den påstått forulempede kvinnen, har advokat Bråstein fått inntrykk av det lokale arbeidskontoret som svært uryddig. Kontoret huser både Aetat og UngEtat.

Bråstein skriver i et brev til fylkesarbeidssjef Hilde Høines at det «(...) synes som det over tid har eksistert en meget uheldig kultur innad i etaten, særlig med henblikk på en stor grad av seksualisering av forhold mellom ansatte.»

Rykter om flere voldtekter
Kan du spesifisere hva kritikken gjelder?

- Prosessen har for vår del nettopp starta. Nå ønsker vi å få bekreftet eller avkreftet opplysninger på rykteplan. Dette er opplysninger om andre tilfeller av tilsvarende art som min klient har vært borte i. Men dette er såpass alvorlige anklager at man bør ha relativt konkrete opplysninger for å gå ut med anklager, sier Bråstein.

På spørsmål om hvorvidt den såkalte seksualiseringen også kan ha gått utover brukere av Aetat og UngEtat, svarer advokaten:

- Slik jeg forstår det etter fredagens møte, vil arbeidsgiver også se nærmere på den siden av saken. Jeg ønsker ikke å kommentere saken veldig mye nærmere, opplyser Bråstein.

Krever gjennomgang

Han har et bestemt inntrykk av at Aetat-ledelsen søker å avdekke de faktiske forhold i saken.

- Vi vil være forsiktige med å stå i veien for arbeidsgiver, men vil naturligvis stille krav slik vi allerede har gjort per brev, og ved å følge opp saken, legger Bråstein til.

De ansatte på Aetat-kontoret har fått munnkurv i forhold til den pågående saken. Fylkesarbeidssjef Hilde Høines sier til P4 at det dreier seg om en personalsak, som hun ikke ønsker å kommentere ytterligere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.