*Nettavisen* Nyheter.

Afghanerne sjekket 300 ganger 

Også legevakten i Oslo er glad sultestreiken er over.

21.06.06 15:52

Les også:Se hva de spiser nå

Legene har hatt hektiske dager med døgnvakt mens sultestreiken har pågått utenfor Domkirken i Oslo sentrum. Tirsdag kveld kunne legevakten puste lettet ut.

- Vi er glade på deres vegne for at vi har sluppet å se noe alvorlig så langt. Hadde det gått 4-5 dager til, kunne det fort blitt fare for liv, sier direktør Endre Sandvik ved Oslo legevakt til TV 2 Nettavisen.

Til sammen har legevakten i Storgata i Oslo sentrum foretatt 68 behandlinger i løpet av sultestreikens 26 dager. Dessuten har de utført ca. 300 undersøkelser.

To innlagt på sykehus
Siden sultestreiken ble avsluttet klokken 22.30 tirsdag kveld har legevakten behandlet bare én afghaner, mens det i timene før streiken ble avsluttet, ble innlagt ti personer.

- Det er et ganske stort antall undersøkelser vi har gjennomført. I tillegg er det såvidt jeg vet i hvert fall to stykker som er innlagt på sykehus, og det er en som er ganske dårlig, sier Sandvik.

Han regner likevel med at sjansen for at det skal gå bra er stor, ettersom sultestreiken er avsluttet slik at sykehuset har andre muligheter til å gi næring.

- Vi har vært der borte og gitt grundig informasjon både i går og i dag. Vi har meldt fra om at hvis noen føler seg syke, så må de si fra og oppsøke lege med en gang, sier Sandvik.

- Bare spis tynn suppe
Direktøren på legevakten har klare råd til afghanerne som har sultestreiket så lenge:

- Man bør gradvis prøve seg på å spise litt tynn, næringsrik suppe, ikke så mye av gangen, men heller ofte. De som har fulgt rådene og har begynt å spise suppe, har det gått veldig bra med, sier Sandvik.

Han ber afghanerne unngå frukt de første dagene, og først etter 3-4 dager bør de begynne å prøve seg på mer normal mat.

- Vann må de selvfølgelig også få i seg, understreker Sandvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.