RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Aftenbladet: Høyesterett har avvist anken fra frisøren i hijabsaken

Sist oppdatert:
Frisør Merete Hodne vant ikke fram med sin anke til Høyesterett i hijabsaken.

Artikkelen oppdateres.

Det er Stavanger Aftenblad som melder nyheten. Dommen fra Gulating lagmannsrett på 7.000 kroner i bot blir dermed stående.

I begynnelsen av januar ble frisør Merete Hodne dømt til å betale en bot på 7.000 kroner for å ha nektet hijab-kledde Malika Faviano (hun har byttet etternavn fra Bayan) (24) adgang til sin frisørsalong på Bryne. 

Fikk redusert boten

I tingretten i september ble Hodne dømt til å betale 10.000 kroner i bot pluss 5.000 kroner i sakskostnader. I lagmannsretten er boten redusert med 3.000 kroner, og Hodne slipper å betale sakskostnader.

- Min klient er selvsagt skuffet over resultatet, men vi registrerer at lagmannsretten har reduser boten og at den er avsagt med dissens. Dette er jo steg i riktig retning. Vi skal nå bruke kommende tid til å vurdere om dommen skal ankes. Vi kommer tilbake til dette, sa Hodnes advokat Linda Ellefsen Eide til Nettavisen etter avgjørelsen i lagmannsretten.

(artikkelen fortsetter under)

- Jeg er fortsatt muslim

I midten av februar ble det kjent at Faviano har sluttet å bruke hijab.

– Ja, jeg har tatt det valget. Jeg trenger en ny start og gjør det av personlige grunner jeg ikke vil uttale meg om nå, sa hun til Jærbladet.

Faviano har gått med hijab i 3-4 år, og ser fortsatt på hijaben som et religiøst plagg.

– Jeg er fortsatt muslim. Det var et frivillig valg å ta på seg hijaben, og jeg står fritt til å ta den av dersom jeg ønsker det. Rettsaken har ingenting med dette valget å gjøre. Jeg kommer til å fortsette å kjempe for saken, og for retten til de som bruker hijab, sier hun til Jærbladet.

Har du sett denne populære videoen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere