Gå til sidens hovedinnhold

Aftenpostens «uavhengige» er rødgrønne

Aftenpostens «uavhengige forskere og fagfolk» er politisk rødgrønne.

Mandag for en uke siden slo Aftenposten opp en sak med tittelen «- Frp-politikk gir mer kriminalitet». Kilden for oppslaget var ifølge avisen «uavhengige forskere og fagfolk», men P4 melder nå at flere av Aftenspostens uavhengige forskere er rødgrønne politikere.

Rusforsker Hilde Pape, som ifølge P4 er SV-politiker, nekter ifølge radiokanalen å svare på hva som er hennes partitilknytning.

Heller ikke sjefen for Transportøkonomisk Institutt, Lasse Fridstrøm, vil opplyse overfor P4 om han er knyttet til et parti.

Også professor Paul Larssen (Sp) ved Politihøgskolen og leder Arne Johannesen (Ap) i Politiets Fellesforbund tas i Aftenposten-artikkelen til inntekt for at Frp-politikken vil gi uheldige virkninger.

«Dommen fra forskerne er entydig» heter det i Aftenpostens artikkel.

Trond Nordby, professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, sier til P4 at det er uheldig at partitilknytningen til Aftenpostens fagfolk ikke kommer fram.

- Det er jo veldig rart om ikke vurderingene de gir henger sammen med deres politiske ståsted. Jeg mener det er rimelig at vi sier hvor vi står politisk før vi kommer med en vurdering, enten positiv eller negativ, sier Nordby.

Fungerende sjefredaktør i Aftenposten, Hilde Haugsgjerd, sier til P4 at Aftenposten ikke har noe å beklage.

- Dette er forskere som vi har kontaktet gjennom deres forskningsinstitusjoner som er representative for det syn og den analyse institusjonen har gjort. Det at de har et politisk engasjement, det beklager jeg ikke, sier Haugsgjerd.

Haugsgjerd var tidligere medlem av Arbeidernes Kommunistparti (marxist-leninistene) og i en periode leder av Rød Valgallianse - forgjengeren til partiet Rødt.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley