RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Agenter lurer kinesiske studenter

Zou Nan (21) betalte 40.000 kroner til en kinesisk agent som lovet henne studieplass ved Universitet i Oslo. Nå roper hun et varsku om en fortvilt situasjon for kinesiske studenter i Norge.

Agenten lovet henne at hun automatisk ville få studere ved Universitetet i Oslo etter et år på folkehøgskole. Hun var ikke informert om strenge opptaksprøver i engelsk og norsk, heller ikke kravet om ett års høyere utdannelse, skriver Universitas.

Da Zou Nan tok kontakt, viste det seg at selskapet ikke eksisterte.

Nan var heldig. Kjæresten Vidar Bakkeli (21), som hun møtte på folkehøgskolen, har bistått henne økonomisk, hun klarte opptaksprøvene, og hun studerer nå sosialantropologi, men kinesiske studenter med samme bakgrunn strever.

- Studenter jeg kjenner gir opp og ser ingen fremtid. De har store problemer med språket, får ikke jobb, og har ingen til å støtte seg med penger, verken her i Norge eller hjemmefra, sier hun ifølge Universitas.

Som selvfinansiert student i Norge får man verken støtte fra Lånekassen, UDI eller utdanningsplassen.

Ifølge Universitas er det eksempler på at kinesiske studenter har følt seg tvunget til å jobbe svart for ned til tjue kroner timen i søknadsperioden for å overleve.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere