RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aids-epidemi blant katter

Sist oppdatert:
Hiv-viruset sprer seg blant katter i Bergen. Dyrebeskyttelsen anbefaler alle å kastrere kattene sine.

- Vi har i snitt et par katter i uken som får diagnosen, sier Ulf Erlandsen, daglig leder ved Tertnes Dyreklinikk, til Bergens Tidende. Han karakteriserer utviklingen som svært urovekkende, og råder folk til å teste kattene sine for hiv-smitte.

Katter lever kortere med aids enn mennesker, og gjennomgår store lidelser. Derfor er det i praksis ingen andre fornuftige løsninger enn å avlive katten.

Hiv smitter ikke seksuelt hos katter, men gjennom spytt og blod, og først og fremst gjennom slåsskamper.

Katte-hiv kan ikke smitte mennesker.

Liv Sandal, leder i Dyrebeskyttelsen i Bergen, oppfordrer alle som har katt til å kastrere eller sterilisere den. I februar går hannkattene inn i brunsttiden, noe som fører med seg mengdre med slåsskamper.

95 prosent av alle henvendelser som kommer til Dyrebeskyttelsen i Bergen handler om katter. Sandal sier det ikke er noen fare for at katteslekten ikke vil føres videre selv om så mange som mulig steriliseres.

- Det er en overflod av katter, og vi er langt ifra å ha mange nok gode, seriøse hjem til dem som blir produsert, sier Sandal til Bergens Tidende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere