RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Air Baltic-styrmann hadde 1,35 i promille

Det var tidlig lørdag morgen at de fire besetningsmedlemmene kom beruset på jobb.
Det var tidlig lørdag morgen at de fire besetningsmedlemmene kom beruset på jobb. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Air Baltic-styrmannen hadde en promille på 1,35 lørdag morgen. Påtalemyndigheten tar sikte på å få saken mot de fire besetningsmedlemmene behandlet i retten neste uke.

– Når vi nå har de endelige prøveresultatene, vil det ikke ta lang tid å ferdigstille etterforskningen. Vi tar sikte på å beramme en tilståelsessak i Nedre Romerike tingrett mandag, sier politiadvokat Camilla Ek Sørensen til NTB.

Hun sier de endelige blodprøveresultatene viser en promille på 0,54 for kapteinen, 1,35 for styrmannen og 0,91 og 0,55 for de to kvinnelige kabinansatte i saken.

LES OGSÅ: Air Baltic-besetningen varetektsfengslet for promille

Tidlig flyavgang

Prøvene ble tatt klokken 6.50 lørdag morgen. Flyet hadde oppsatt avgang fra Oslo Lufthavn klokken 5.45, men ble innstilt da fire av de fem besetningsmedlemmene ble tatt med promille.

– Det eneste som gjenstår, er noen avhør av vitner for å avdekke eventuelle straffeskjerpende momenter. Det vil være skjerpende hvis det viser seg at de har drukket sammen utover kvelden, for eksempel, sier Sørensen.

Hun sier politiet også undersøker om de siktede sluttet å drikke alkohol åtte timer før jobb, slik luftfartsloven krever.

Kan utvide siktelsen

Kapteinen og styrmannen ble mandag varetektsfengslet i to uker, mens de to kabinansatte ble varetektsfengslet i en uke. Kapteinen og styrmannen anket fengslingen på stedet. Ankesaken blir trolig behandlet i Eidsivating lagmannsrett onsdag.

– Det kan bli aktuelt å utvide siktelsen mot kapteinen, til også å omfatte hans ansvar for å ha en skikket besetning, sier Sørensen.

Over 100 passasjerer skulle etter planen reise med Star Tours-flyet til Kreta lørdag morgen.

Mandag opplyste Air Baltic at de forbereder oppsigelse av de siktede i saken, på grunn av skaden de har påført selskapet. De er allerede suspendert fra sine stillinger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere