RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Airbag-raid i hele Sør-Norge

Østeuropeiske bander ribber biler over hele landet, og slipper unna.

(iBergen.no) Politiet i Bergen samarbeider med kolleger i hele Sør-Norge for å få tak i tyvene som natt til i går plyndret 17 biler hos bilforhandleren Reco West på Kokstad. Kun airbagene var stjålet, og samtlige 28 var fjernet på en høyst profesjonell måte.

- Dette er det ikke vanlige kriminelle som står bak. Når det er stjålet så mange airbager, er det nok med tanke på å omsette dem i utlandet. Det er tydeligvis et marked for slikt, kanskje på kollisjonsskadde biler hvor airbagen har løst seg ut, sier politioverbetjent Helge Laaastad ved Fana politistasjon til iBergen.no.

Fana-politiet har nå varslet Kripos, og saken settes i sammenheng med liknende episoder i Drammen, Hønefoss, Kristiansand, Ski, Sola og Jevnaker.

- Alt tyder på at det er østeuropeiske kriminelle som står bak. Airbager er en salgsvare for dem, og de som gjør dette, vet nøyaktig hvordan de skal gå frem. Det er ikke hvem som helst som klarer å fjerne så mange airbager uten å ødelegge dem, sier politioverbetjent Arne Erik Håkonsen, som er leder for etterforskningsseksjonen ved Nordre Buskerud politidistrikt.

Han bekrefter at ingen er blitt pågrepet for tyveriene i politidistriktet, og betegner gjerningsmennene som ytterst profesjonelle.

Fana politistasjon ber nå folk som kan ha sett noe mistenkelig i Kokstad-traktene natt til i går om å ta kontakt med politiet på telefon 02800.

- Det er mye aktivitet i området, blant annet er vaktselskaper som har folk i nærheten på nattestid. Gjerningsmennene må ha holdt på en stund, så vi håper at noen kan ha sett noe, sier politioverbetjent Laastad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere