RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Akademikerne og Spekter enige om lønnsoppgjøret ved sykehusene


Leder av Akademikerne helse Rune Frøyland er fornøyd med at årets hovedoppgjør kom i havn. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Leder av Akademikerne helse Rune Frøyland er fornøyd med at årets hovedoppgjør kom i havn. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Akademikerne og Spekter er enige i årets lønnsforhandlinger ved sykehusene. Hovedoppgjøret gir en lønnsøkning på linje med frontfaget.

Enigheten var et faktum natt til torsdag og omfatter 83 lokale tariffavtaler ved sykehusene, opplyser Akademikerne. LO og YS ble enige med motparten om sine oppgjør allerede for en måned siden. Også de fikk landet avtaler som er på nivå med frontfagsrammen på 2,8 prosent.

– Dette er et godt oppgjør for våre medlemmer. Samarbeidet mellom partene har fungert fint lokalt, noe som er positivt med tanke på at det ikke er lenge siden vi la bak oss en lang sykehusstreik, sier Rune Frøyland, forhandlingsleder for Akademikerne helse.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere