Akbars far og onkel løslatt

Foto: (Politiet)

Faren og onkelen som er siktet for å ha deltatt i kidnappingen av Mohammad Akbar, slipper varetekt.

10.07.06 22:11

Faren og onkelen til Mohammad Akbar som ble «kidnappet» fredag, er siktet for å ha vært delaktige i hendelsen på Alnabru fredag.

Påtalemyndigheten hadde bedt om fire ukers varetektsfengsling for de to med fullt brev- og besøksforbud. Likevel er mennene på vei hjem mandag kveld.

Retten trodde ikke politiet
For etter mange timer i rettsmøte bak lukkede dører i Oslo tinghus, ble det like før klokken 19 klart at både far og onkel slipper å sitte i varetekt.

Retten mente at politiet ikke hadde gode nok bevis for at faren og onkelen til Mohammad Akbar var innblandet i forsvinnningen.

- Domstolen tar stilling til det materialet politiet legger frem, og det er ikke alltid domstolen følger politiets begjæring. Det har vi lært oss å leve med, og vi fortsetter arbeidet for å styrke bevisene, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen mandag kveld.

Han vil ikke kommentere om politiet nå frykter at eventuelle bevis kan gå tapt, men bekrefter at Akbars far og onkel er fortsatt siktet i saken.

- Denne gangen gikk det ikke
Advokat John Christian Elden er forsvarer for en av de to siktede.

- Det er uheldig og symptomatisk for politet at en går ut og later som en har sterkerere sak for å få med seg publikum. Men denne gangen vikret ikke den taktikken, sier Elden til TV 2 Nyhetene.

Akbar, som fortsatt er savnet eller bortført, har ifølge sin advokat Linn Anett Borge gitt beskjed om at han er skadet, men at han vil melde seg for politiet.

Bundet og kneblet
Mohammad Akbar var fredag formiddag på permisjon fra Oslo kretsfengsel for å besøke sin syke mor, da to maskerte og bevæpnede menn stormet inn i leiligheten, der også Akbars 2-årige sønn befant seg.

De to skal ha truet med å skyte 2-åringen dersom Akbar ikke ble med dem.

To fengselsbetjenter som fulgte den innsatte, samt fem av hans familiemedlemmer ble tapet på hender og føtter og rundt munnen, og låst inne på et rom før de to maskerte mennene forsvant med Akbar.

Det er uvisst om hendelsen var en frigjøring eller bortføring, men Akbar skulle utvises fra Norge etter endt soning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.