*Nettavisen* Nyheter.

Aksjehandel ble mareritt

Foto: (Foto. DnB Nor)

Thore Mjeldheim tapte millioner på millioner, men banken fortsatte å gi ham lån. Nå er han blakk og saksøkt, og DnB truer med å ta fra ham huset.

Thore Mjeldheim (42) begynte med litt småhandel i aksjer. Etter et seminar med DnB Nor åpnet han en konto i banken, der han kunne handle aksjer på kreditt for opptil to millioner kroner. Dermed startet marerittet, skriver Dagens Næringsliv.

Da staten bestemte seg for å selge ut Statoil-aksjer til 106 kroner stykket, ringte megleren fra DnB ham og anbefalte ham å shorte Statoil-aksjen fordi kursen skulle ned. Det skjedde ikke. Mjeldheim tapte 100.000 kroner, men meglerhuset sa det ikke skulle bli noe problem å ta inn pengene igjen.

Utover i 2005 tok Mjeldheim større og større sjanser i aksjemarkedet for å forsøke å komme i null igjen. Han handlet i enkeltaksjer for opptil 20-30 millioner kroner hver dag, fikk større og større kreditter fra DnB Nor, og ble oppfordret av aksjemeglere i DnB Nor Markets, Pareto Securities, Alfred Berg Norge og ABG Sundal Collier, som tjente godt på de ville handlene.

Nå er Mjeldheim blakk. Pareto og Alfred Berg har saksøkt ham, mens banken truer med å ta fra ham huset og slå ham konkurs.

- Jeg erkjenner jo at jeg har vært dum og blåøyd, men tapene ble etterhvert så store at panikken tok meg totalt, og med god hjelp fra DnB. Jeg mener banken selv har ansvar, som betalte ut penger. De mener at det er min feil, men DnB har vært oppmerksom på dette hele tiden. De skulle stoppet meg tidligere, men isteden skylder de på en systemfeil, sier Mjeldheim til DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.