*Nettavisen* Nyheter.

Aksjonerer for Olaf Thommessen

Olaf Thomessen (t.h.) og Abid Raja, hagefest Foto: Scanpix

En fersk Facebook-gruppe vil at Olaf Thommessen skal lede Venstre etter valgnederlaget.

- Jeg var på Venstres valgvake i Oslo og fikk se Lars Sponheim gå av. Da tenkte jeg: «Hvem skal ta over nå?» Jeg kom til at Olaf Thommessen er den rette. Men det er ikke noe selvsagt i at han vil komme tilbake i Venstre-ledelsen, så derfor opprettet jeg Facebook-gruppen. Thommessen har fått en e-post der han har blitt informert om at gruppen eksisterer, men dette er ikke noe han selv har tatt initiativ til, sier Runhild Gammelsæter til Nettavisen.

Gammelsæter er styremedlem i Gamle Oslo Venstre, men understreker at lokallaget ikke har noen tilknytning til aksjonen.

- Må føle seg ønsket
Gammelsæter sier at hennes ønske er at Venstres nominasjonskomité vil kontakte Thommessen og spørre om han kan tenke seg å lede partiet.

- Derfor er det viktig at han føler seg ønsket. Jeg vil oppfordre alle som er enige med oss i gruppa til å melde seg inn. Gruppen er helt ny, men vi har fått 60 medlemmer i løpet av dagen i dag, forteller Gammelsæter.

Hun sier hun vil at Venstre skal ha en lederskikkelse som kan bringe partiet tilbake over sperregrensen:

- Det er en vanskelig oppgave, men jeg tror Thommessen kan mestre den.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

- Har visjonene
Gruppen Vi vil ha Olaf Thommessen som ny leder i Venstre hadde mandag ettermiddag godt over 200 medlemmer. Der beskrives Thommessen slik:

«Olaf Thommessen har karisma og ideer. Han engasjerer og provoserer. Han har folketekke, han har velgerappell, han har personlighet og utstråling, og pressen elsker ham. Olaf Thommessen har også lederegenskapene som må til for å mestre en så vanskelig oppgave. Han har visjonene som trengs for å lede snuoperasjonen og gjenreise både Venstre og det liberale sentrum i norsk politikk.»

Og målet for gruppen oppsummeres slik:

«La oss vise Olaf Thommessen at vi er mange som ønsker ham som ny leder i Venstre. Vi må overtale ham til å tre fram, og han må få høre det fra OSS. Mange av oss.»

Valgkomiteen i Venstre, som ledes av Haugesunds-politikeren May Britt Vihovde, skal ha sitt første møte fredag 2. oktober. Nettavisen forsøkte mandag å få kommentar fra Olaf Thomessen til saken, men uten å lykkes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag