RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aksjonerte for flere boliger

Sist oppdatert:
Norsk studentunion (NSU) og Studentenes Landsforbund (StL) krever at regjeringen bygger 1000 nye studentboliger.

- Vi krever at regjeringen holder løftet sitt om bygging av 1000 nye studentboliger i året, sier Ingvild Reymert, leder i NSU til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Under en aksjon mandag overrakte de forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland en hammer, for at hun skal hamre gjennom studentorganisasjonenes krav på regjeringens siste og avgjørende budsjettkonferanse.

I telt
To dager før regjeringens budsjettkonferanse ble regjeringskvartalet dekket med telt, da studentorganisasjonene bygget sin egen studentbolig som de overnattet i. Denne er for tiden Oslos eneste ledige studentbolig.

- Det er viktig for oss å markere boligkrisen blant studenter. Ved begynnelsen av dette høstsemesteret var det rekordmange i boligkø. Studentene presses ut i det private markedet, og det får alvorlige økonomiske konsekvenser, sier Reymert.

Historisk mulighet
1000 nye studentboliger er ikke mer enn det regjeringspartiene lovet i Soria Moria, og etter mandagens møte med statsråd Tora Aasland sitter NSU-lederen igjen med en god følelse. Studentorganisasjonene har også fått støtte fra blant andre LO og regjeringspartienes egne ungdomspolitikere.

Reymert mener det nå finnes en historisk mulighet til å starte byggingen.

- Siden det er økt lediggang i byggesektoren, er det nå bare å benytte anledningen, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere