RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Arne Ellingsen (iBergen.no)

Akterutseilte supportere lager kvalm

Sist oppdatert:
Danskefergen er gått fra Bergen uten de blakke kroatene. Politiet vet ikke hva de skal gjøre

(iBergen.no)

- De bare kom inn i butikken. En gruppe stilte seg foran skapet med lunsjvarer og skjulte dem som sto bak og tømte skapet. I løpet av et halvt minutt var de gått. Jeg sto og serverte en annen kunde og da jeg ble klar over hva som hadde skjedd var de forsvunnet, forteller Petter Elde i MIX-kiosken på Bryggen i Bergen til iBergen.no. Han er en av dem som har fått nærkontakt med akterutseile kroatiske fotballsupportere som driver rundt i Bergen, blakke, uten å komme seg hjem.

- Vi vet ikke hva vi skal gjøre med dem, vi har dem her på vakten nå og prøver å kontakte den kroatiske ambassaden i Oslo, sier operasjonsleder Per Stiegler.

De har overnattet i fyllearresten

De har blitt nektet på danskefergen

De har rundstjålet en MIX-kiosk

Nå drikker de kaffe og spiser kaker hos politiet

De 31 strandede kroatene som er restene av "the badblueboys" - supporterne til det kroatiske fotballaget Dinamo Zagreb ble nektet på danskebåten fra Bergen. Kapteinen ville ikke ta dem med . Sinte og fortvilte gikk de inn i en Mixkiosk på Bryggen og forsynte seg med det de ville ha av mat og gikk uten å betale for seg.

- Fikk de mye med seg?

- De tok med seg sandwicher, og en del beaguetter, samt cola og annen drikke. Ikke de store verdiene, men kjedelig likevel. Da jeg prøvde å få tak i dem, var de forsvunnet. Det gikk veldig fort, sier Petter Elde.

- Politiet sa de var nektet på danskebåten fordi de hadde stjålet så mye på veienm opp.

HÆRVERK: Da de kroatiske supporterne var på besøk i Bergen gikk det bokstavelig talt hett for seg.

Kontakter UD

-De er kommet uten billetter på tog fra Oslo, men ingen har villet ta krangelen med dem. De har 300 kroner til fergebillett, det skal være alt sier en smått fortvilet Per Stiegler ved Hordaland Politidistrikt som innrømmer at de ikke vet hva de skal gjøre med dem.

- Vi kan jo tenke oss hva som skjer om de går ut i Bergen sentrum. Vi prøver den myke linje og gir dem kaffe og kaker.

iBergen.nos reporter på politistasjonen forteller om en stor gruppe som sitter, delvis ligger inne i hallen på politistasjonen.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere