*Nettavisen* Nyheter.

Aktor: - Gamal Hosein hadde motiv

Foto: TV 2

Aktor mener at Gamal Hosein hadde et soleklart motiv for å drepe sin kone Gry Hosein: Grys forhold til nevøen.

14.01.04 10:26

- Vi kan tenke oss hvilken skandale dette ville blitt her i Norge. Et forhold mellom en gift voksen kvinne og en mindreårig nevø. Der nede i den patriarkalske muslimske kulturen hvor dette med familieæren overskygger det meste, så er det klart at denne skandalen ville fått kolossale dimensjoner hvis dette ble kjent for folk flest der nede, sa statsadvokat Paal Chr. Aartun, i Agder lagmannsrett mandag, melder NTB.

Anledning og motiv
Mandag startet prosedyrene i ankesaken mot Gamal Hosein, som er tiltalt for drapet på sin kone Gry Hosein i januar 2001.

I sin prosedyre mente aktor også at Hosein hadde full anledning til å begå drapet og skjule liket.

Aartun mener vitneforklaringene i retten har vist at ekteskapet mellom Gamal og Gry Hosein var på sammenbruddets rand, og i tillegg konkluderte aktor med at det var helt åpenbart at Gry hadde et forhold til nevøen i Israel og at Gamal Hosein kjente til dette.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kjetil Mæland

Mener likhundene støtter drapsteorien
Før lunsj mandag brukte han lang tid på å gå gjennom de mange forklaringene vitner har avgitt i retten de siste ukene.

Markeringene fra de såkalte likhundene har vært et omdiskutert tema i retten, og aktor avviste at likhundene var et hovedbevis fra påtalemyndighetens side.

- Etter påtalemyndighetens oppfatning er hundenes markering et moment i helhetsvurderingen. Dette kan ikke være noe avgjørende bevis, men det er med på å støtte teorien om at Gry Hosein ikke kom levende ut av gatekjøkkenet Faresgrillen 13. januar 2001, sa aktor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.