RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktor har lagt ned påstand om 18 års fengsel for italienske Gianluca Ros (48) som er tiltalt for drap og drapsforsøk på et homofilt par på Etterstad i Oslo i november i fjor.
Aktor har lagt ned påstand om 18 års fengsel for italienske Gianluca Ros (48) som er tiltalt for drap og drapsforsøk på et homofilt par på Etterstad i Oslo i november i fjor. Foto: Politiet

Aktor ber om 18 års fengsel for Etterstad-tiltalt

Sist oppdatert:
Aktor har lagt ned påstand om 18 års fengsel for en italiener som er tiltalt for drap og drapsforsøk på et homofilt par på Etterstad i Oslo i november i fjor.

Aktor har lagt ned påstand om 18 års fengsel for italienske Gianluca Ros (48) som er tiltalt for drap og drapsforsøk på et homofilt par på Etterstad i Oslo i november i fjor.

– Årsaken er at tiltalte har erkjent drapet, som skjedde med overlegg og under skjerpede omstendigheter, sier aktor Morten Yggeseth til NTB.

– Det at han har gått til innkjøp av klær og parykk, kniv og øks og ventet på paret mellom sju til åtte timer i boligens oppgang, bidrar til det, sier Yggeseth.

Torsdag var rettssakens andre dag i Oslo tingrett. Ifølge aktor ble straffespørsmålet ferdiggjort torsdag, mens erstatningsspørsmålet blir behandlet fredag. Dommen er ventet å falle onsdag neste uke.

– Forberedt på streng straff
Italienske Gianluca Ros (48) forklarte i retten onsdag at sjalusi var motivet for handlingen, og innrømte at drapet var planlagt. Han får mellom ett og to års strafferabatt for å ha tilstått drapet.

– Det er en svært alvorlig sak, med overlagt drap og drapsforsøk. I tillegg har han en lignende episode fra England, som også vil gi utslag i straffeutmålingen, sier 48-åringens forsvarer Stein Viken til NTB.

Italieneren er tidligere dømt til seks års fengsel for et drapsforsøk i England.

– Påstanden er som forventet ut ifra rettspraksis. Han var forberedt på en streng straffereaksjon, sier Viken.

– Intenst forhold
Den fornærmede 35-åringen fortalte i retten at han hadde hatt et forhold til tiltalte, men at det ble intenst, og at han ble redd for Ros. Ifølge ham var forholdet avsluttet da han dro på ferie med sin samboer.

Den tiltalte italieneren sier han trodde at han og fornærmede var kjærester og ble lei seg da han dro på ferie sammen med sin samboer.

Drapet skjedde om kvelden 15. november i fjor da samboerparet kom hjem fra ferie. Tiltalte var utkledd som kvinne da han ventet på dem. Husby ble hogd flere ganger i hodet og ansiktet med øks. Han fikk omfattende hodeskader og døde etter kort tid. Hans 35 år gamle samboer ble stukket flere ganger og fikk omfattende indre og ytre blødninger. Han overlevde takket være rask livreddende behandling, fremgår det av tiltalen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere