RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktor mener ettåring ble drept med forsett

Sist oppdatert:
Aktor ber om at juryen kjenner de to som står tiltalt for barnedrapet i Oslo, skyldig i forsettlig drap og medvirkning til forsettlig drap.

Aktor Cecilie Schløsser Møller holdt sin prosedyre i ankesaken i Borgarting lagmannsrett tirsdag.

Saken handler om en drøyt halvannet år gammel jente som døde i oktober 2010 etter at moren hadde dyppet hodet hennes ned i en bøtte vann for «å disiplinere henne».

Møller mener kvinnen må finnes skyldig i forsettlig drap, og at hennes britiske nettkjæreste finnes skyldig i medvirkning til forsettlig drap og medvirkning til grov mishandling.

I tingretten ble moren dømt til åtte års fengsel for uaktsomt drap. Briten ble dømt til ni års fengsel for medvirkning. Han instruerte moren via videolink fra London og har vært pådriver i saken, slo Oslo tingrett fast i sin dom.

I dommen ble det også slått fast at det ikke kan bevises at de to dømte handlet med noen grad av forsett, og de ble derfor dømt for uaktsomt drap, som har en langt lavere strafferamme.

Den britiske mannen nekter skyld både for medvirkning til drap og mishandling av jenta. Kvinnen erkjenner skyld for uaktsomt drap, men nekter skyld for forsettlig drap.

Juryen avsier trolig sin kjennelse torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere