RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aktor og dommer var kjærester

Sigurd Klomsæt
Sigurd Klomsæt (scanpix)
Agder lagmannsrett frikjente fredag en 19 år gammel mann som var tiltalt vold. Saken ble gjenopptatt etter at det ble kjent at aktor og dommer var kjærester første gang saken var oppe i retten.

Det opplyser advokat Sigurd Klomsæt til NTB.

Saken ble landskjent etter at Klomsæt skal ha kalt den kvinnelige dommerfullmektigen i saken for «en premenstruell spire» under en pause i rettsforhandlingene. Episoden skjedde under en hovedforhandling i tinghuset i Skien i november 2002.

Klomsæt fikk refs fra Advokatforeningen etter at saken ble klaget inn for Advokatforeningens disiplinærutvalg.

Vil ha uttalelsen endret
Sigurd Klomsæt varsler nå at uttalelsen fra disiplinærutvalget vil bli begjært endret.

- Men uten denne klagen ville jeg ikke fått vite om forholdet mellom aktor og dommer, så slik sett var det bra at jeg ble innklaget, sier Klomsæt til NTB.

19-åringen ble i Skien dømt til 60 dagers betinget fengsel og 5.000 kroner i bot. Verken anke til lagmannsrett eller Høyesterett førte fram, men 30. oktober i fjor besluttet Agder lagmannsrett at saken skulle gjenopptas etter at opplysningene om at dommer og aktor var blitt samboere ble kjent.

Klomsæt fikk vite om forholdet mellom dommer og aktor da han fikk en kopi av et brev fra sorenskriveren under klagebehandlingen av disiplinærsaken.

- Ifølge mine opplysninger var de kjærester fra sommeren 2002. Altså lenge før denne saken kom opp i retten, sier Klomsæt..

- Belastning
Han sier at saken har vært en meget stor belastning både for ham selv og hans klient.

- Jeg vil fremme erstatningssak på vegne av 19-åringen som nå er frikjent. Det vil også bli vurdert reaksjoner mot domstolene og de personene som har hatt ansvar for de belastningene vi er påført, sier Klomsæt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere