RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Akupunktør må i fengsel

Sist oppdatert:
En 70 år gammel mann er dømt til seks måneder ubetinget fengsel i Oslo tingrett for utuktig omgang med sine pasienter.

Overgrepene skjedde i mannens leilighet i tidsrommet 1997 til 2003, hvor den dømte hadde behandlet en rekke pasienter for diverse lidelser.

Den 70 år gamle mannen ble idømt ett år fengsel hvorav seks måneder er gjort betinget. Han er også dømt til å betale 90.000 kroner i oppreisning til sine tidligere pasienter.

Behandlingen bestod av akupunktur og massasjeteknikker, men mannen skal i tillegg ha befølt og massert kjønnsorganene til flere av sine pasienter.

Kunne ikke gjøre motstand
I straffeutmålingen har det blitt lagt vekt på at flere av overgrepene skjedde mens pasientene var under akupunkturbehandling med nåler i kroppen og var dermed ikke i stand til å gjøre motstand.

Et vitne skal ha uttalt i retten at grunnen til at hun ikke avsluttet behandlingen tidligere var fordi den var så bra for ryggen hennes. Etter hvert ble hun derimot oppfordret av sin psykolog til å anmelde forholdene.

- Sammensvergelse
Den dømte har nektet all straffskyld og har forklart i retten at han aldri har foretatt noen handlinger av seksuell karakter overfor sine pasienter.

Han hevder at anklagene mot ham er en del av en sammensvergelse iscenesatt av hans nåværende samboers mor.

Mannen begynte å interessere seg for akupunktur da han selv ble behandlet med det på 1970-tallet og har i ettertid studert akupunktur som selvstudium.

Ifølge mannen har han behandlet rundt 100 pasienter siden 1999, men har forklart at han primært ønsket å drive med undervisning i form av kursvirksomhet, og har bare motvillig drevet behandling når folk har kommet og spurt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere