RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Alarmen gikk 2000 ganger

Sist oppdatert:
En eldre mann utløste trygghetsalarmen 1988 ganger i løpet av 2005. Bergen Legevakt fortviler over det store antall feilmeldinger blant flere brukere.

Antall feilmeldinger har gått opp med 25 prosent fra 2004 til 2005. Og feilbruken kan spores tilbake til en liten gruppe av eldre brukere som utløser alarmen i tide og utide. Ifølge legevaktsjef Frank van Betten står de 100 mest aktive brukerne for over halvparten av feilmeldingene.

Den eldre mannen er en av dem som skaper hodebry på legevakten. I gjennomsnitt utløser han alarmen fem ganger for dagen. Flertallet av brukerne vet hvordan de skal bruke alarmen, mens andre igjen trykker for den minste ting, for eksempel når vaskemaskinen stopper, skriver Bergensavisen.

Samtidig som alarmene har økt, har ikke bemanningen ved alarmsentralen gjort det samme. Dermed blir belastningen enda større for hjemmesykepleierne som rykker ut til feilmeldingene. Det kan skape problemer for dem som virkelig har behov for akutt hjelp. Derfor var problematikken tema på et møte mellom legevakten og byrådsavdelingen for helse og sosial før påske.

- Vi er jo avhengige av å ha et system som ikke blokkeres av for mye trafikk, sier Per Waardal i byrådsavdeling for helse- og sosial til BA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere