Gå til sidens hovedinnhold

Albert på privat norgestur

Fyrst Albert av Monaco landet tirsdag på Svalbard. Han skal videre på Nordpolen-ekspedisjon.

(Longyearbyen/SIDE2): Fyrsten landet med et privat jetfly i Longyearbyen like før kl. 15 tirsdag. Onsdag morgen skal han etter planen reise videre på ekspedisjon til Nordpolen.

Totalt består ekspedisjonen av syv mann, 40 hunder og seks sleder. Ekspedisjonen skal markere 100-årsjubilet for opprettelsen av Oceanographic Museum i Monaco.

- Vi må være forsiktige, for været endres veldig fort på Nordpolen. Det blir svært interessant å se forholdene der, sier fyrsten til TV 2 Nyhetene.

Da fyrst Albert presenterte ekspedisjonen for pressen i november, sa han blant annet at han ønsket å sette fokus på miljøspørsmål.

Miljø-fyrsten
- Hvis vi på denne måten kan sette miljøproblemer på dagsorden og tvinge myndigheter til å gjøre en større innsats, vil ekspedisjonen ha oppnådd sitt mål, sa han.

Tidligere har fyrst Albert engasjert seg sterkt i miljøsaken. Noe av det første han gjorde som monark, var å ratifisere Kyoto-avtalen som har som mål å begrense utslipp av giftige miljøgasser.

Nordpolen-ekspedisjonen starter ved fangststasjonen Barneo. Fyrsten skal gå i fotsporene til sin tipp-tipp-oldefar.

- Vi skal ta en prøve av isen som vi bringer med oss tilbake til Monaco. Der skal isen granskes, sier han til TV 2 Nyhetene.

Ikke offisielt
Besøket på Svalbard er ikke offisielt. Sysselmannen ønsker ikke å si noe om besøkets varighet.

- Jeg vet at han kommer, det er ikke hemmelig. Han skal være her en liten stund, før han antakelig drar videre på en ekspedisjon, sier assisterende sysselmann, Rune B. Hansen til TV 2 Nettavisen.

Fyrsten skal ifølge nyhetsbyrået AFP være på reise fra 10. til 19. april. Selve ekspedisjonen på Nordpolen skal vare i syv dager.

Les også:

Monacos nye fyrste
- Kan være far til flere
Albert lover å gifte seg
Hevder Albert har ukjent sønn
Fyrst Albert betaler for kone
Alberts hemmelige datter?
Fulgte faren til siste hvile
Stempler Albert som homo
Kvinnejeger og sportsidiot
Prins Albert med hundespann til Sverige
Prins landet i Tromsø

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken