RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Albin skutt av danske

(Smaalenenes Avis/Lise Kari Holø)
Sist oppdatert:
Fikk Albin i geværsiktet og trakk av.

Den danske jegeren var med Søndre Mørk Elglag i Spydeberg da han i ettermiddag skjøt den hvite elgen ved Mørk golfbane, skriver Smaalenenes Avis.

Elgen som mangler pigmenter har vært "fredet" av elgjegere både i Spydeberg og Våler de siste fem seks årene, og har også blitt Svinndals maskot.

- Det er med blandede følelser at den hvite elgen er skutt. Jegere har i flere år latt elgen gå på grunn av den hvite fargen, sier jaktleder Sigmund Lereim, som presiserer at den danske jegeren ikke har gjort noe ulovlig.

Lereim opplyser at den danske jegeren har vært med på jaktlaget tidligere og var klar over at distriktets elgjegere lot den spesielle elgen passere jaktposten uten å trekke av.

- Men i dag var han usikker på om den hvite elgen fortsatt skulle få gå eller skytes. Han hevet børsa og fyrte av. Det er jo ordinær elgjakt, påpeker Lereim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere