*Nettavisen* Nyheter.

Alene på Stortinget for SV?

Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Heikki Holmås hadde blitt den eneste SV-representanten på Stortinget dersom det var valg nå, ifølge ny måling.

27.01.12 07:55

Oslo (NTB): SV får bare 3,2 prosents oppslutning på en ny meningsmåling. Lederkandidat Heikki Holmås ville blitt alene i partiets stortingsgruppe hvis dette hadde vært valgresultatet.

SV går tilbake med 0,8 prosentpoeng fra desember i VGs partibarometer for januar. Partiet ville mistet ti av sine elleve stortingsrepresentanter hvis dette hadde vært valgresultatet.

- Å se slike målinger er ikke moro, men det gir inspirasjon til å lage nye, offensive planer og jobbe fremover, sier SVs partisekretær Silje Schei Tveitdal til VG.

Arbeiderpartiet går fram med hele 2,2 prosentpoeng til en oppslutning på 34,5 prosent i januar, men den store framgangen blitt spist opp av Høyre, som går fram med 2,8 prosentpoeng og ender på 31,8 prosent, noe som betyr at det fortsatt ligger an til et borgerlig flertall på Stortinget.

Senterpartiet går tilbake med ett prosentpoeng til 5,4 prosent, mens Fremskrittspartiet faller med 1,6 prosentpoeng og får en oppslutning på 10,7 prosent.

Tallene for de øvrige partiene (med differansen fra desember i parentes): Kristelig Folkeparti 5,7 (-2,1), Venstre 4,6 (-), Rødt 1,7 (+0,5), Andre 2,4 (+0,2).

Målingen er utført for VG av InFact. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.