RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alenemødre har det verst i jula

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Kirkens Bymisjon opplever rekordstor pågang fra mennesker som ber om mat eller pengestøtte til jul, og det er alenemødrene som sliter mest.

Kirkens Bymisjon i Oslo deler hvert år ut omtrent en million kroner i legatmidler og 1100 matesker til hjelpetrengende før jul. Rundt 500 mennesker får et pengebeløp som forsterkning når jula kommer. I år har 900 forhåndssøkt om økonomisk hjelp, og dette er ny rekord.

- Flere føler seg tvunget til å søke denne typen midler nå enn tidligere, og dette tyder på at nøden blant de fattigste bare vokser, skriver informasjonssjef Per Frogner i Kirkens Bymisjon Oslo i en pressemedling.

Ber ikke om luksus
Frogner sier at det er alenemødre som ser ut til å ha det vanskeligst blant dem som søker økonomisk støtte. En voksende gruppe hjelpetrengende er eldre innvandrere uten pensjonsrettigheter.

- Flere av søkerne har ikke mer enn 40 000 kroner å leve for på årsbasis. Ingen av dem som tar kontakt med oss ber om juleluksus. Søkerne trenger midler til det mest nødvendige i juletiden: Vintertøy, sko, mat, gaver og dekning av litt reiseutgifter, sier Frogner

- Fattige hele året
Kai Rune Myhrer, som nå er i ferd med å starte et selvhjelpssenter i regi av Kirkens Bymisjon, mener at fattigdommen kommer bedre til syne i jula. Han mener at alle bør jobbe for større rettferdighet.

- Det er viktig at både publikum og politikere ser betydningen av langt bedre fordelingsordninger enn vi har i dag. Fattigdom skaper isolasjon, usynlighet og ensomhet. Det er en samfunnsmessig utfordring å skape miljøer og systemer som gir mennesker anledning til å komme seg ut av fattigdommen, sier Myhrer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere