RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Caroline Drefvelin

Ali-siktet løslatt

Sist oppdatert:
23-åringen som har tilstått å ha slått ned Ali Haji Mohamed Farah (37) ble løslatt av retten tirsdag ettermiddag.

- Han er løslatt etter kjennelse fra lagmannsretten, men han er fortsatt siktet i saken, sier 23-åringens forsvarer, Julie Conradi-Larsen til Nettavisen.

- Folk vil føle seg støtt
Det er andre gang ghaneseren løslates av rettsvesenet etter at både tingretten og lagmannsretten har funnet ut at vilkårene for fengsling ikke er oppfylt, og at det ikke er fare for bevisforspillelse.

- Hele greia er helt forkastelig, men sånn er dessverre norsk rettsvesen. Det er gjerningsmennene, ikke voldsofrene, som beskyttes. Ali ligger fortsatt på sykehus, men på lukket avdeling på grunn av alvorlige skader. Samtidig spaserer gjerningsmannen fritt, sier familiens talsmann Jon Christian Foss til Nettavisen.

Alis bistandsadvokat Abid Raja sier familien er sterkt uenige med lagmannsretten om at løslatelsen ikke vil støte allmennhetens rettsfølelse.

- Jeg tror folk vil føle seg støtt over at en person som har slått en annen inn i koma, og denne personen nettopp har våknet og rehabiliteres, allerede løslates, sier Raja til Nettavisen

Vil påkjære løslatelsen
Raja håper nå på vegne av sin klient at politiet vil påkjære kjennelsen til høyesterett.

- Det er ikke sikkert at lagmannsretten har lagt riktig lovtolkning til grunn. Det virker på meg som om lagmannsretten ikke har fått med seg den brede samfunnsdebatten denne saken har skapt, sier han.

Ali Farah er fremdeles på intensiven på Ullevål sykehus, og er nå inne i den tidligste form for rehabilitering. Samboeren hans, Kohinoor har fått beskjed om at hodeskaden er stor. Korttidsminnet er borte. Han husker ingenting fra kvelden han ble slått ned. Kohinoor har fortalt ham flere ganger hvorfor han er der.

- Legene sier at det er slik mennesker med sånne hodeskader er, men jeg har jo ikke sett det før. Og jeg er selvfølgelig skremt av å se han være på en helt annen måte, sa hun til Nettavisen forrige uke.

Ali Haji Mohamed Farah ble brutalt slått ned i Sofienbergparken mandag 6.august. Likevel nektet ambulansen å ta ham med til sykehuset, og forlot han blødende på asfalten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere