RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Arne Lutro / TV 2 Nettavisen

Alkoholisme starter i studietiden

Sist oppdatert:
Mange studenter er i risikosonen for å utvikle alkoholisme.

Det mener Blå Kors i Trondheim. En undersøkelse utført av Studentskipnaden i Trondheim (SiT) viser at fire av ti trondheimsstudenter drikker alkohol ukentlig. 15 prosent føler at de bør redusere alkoholinntaket og så mange som hver tiende NTNU-student viser symptomer på alkoholproblemer.

Hvor mye er for mye? Diskutér på Veggavisen

- Det er hevet over enhver tvil at mange studenter er i risikosonen. Vi vet at mange har et enormt konsum og farlige drikkemønstre, sier administrasjonssjef Jan Elverum ved Lade Behandlingssenter, som drives av Blå Kors, til studentavisen «Under dusken».

Han synes det er vanskelig å gi et klart svar på hvor mye man kan drikke uten å få problemer, men sier at mange bruker helga til å helle innpå både fredag og lørdag, for så å bruke søndagen til å sove ut rusen.

Elverum mener dette er hardt både for kropp og psyke, og sier det er en viss fare for å dra drikkemønsterete med seg inn i arbeidslivet.

Blå Kors oppfordrer derfor studenter til å ta alkoholforbruket sitt på alvor, og å sjekke om folk rundt en reagerer på ens vaner. Han understreker at drikkemønster dannes når man er ung, og at det dannes fort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere