RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

All rucola-salat ufarlig

Foto: Mattilsynet
Også de to siste rucolatypene som har vært trukket fra markedet etter salmonella-mistanke, er nå tillatt i salg igjen.

Det midlertidige omsetningsforbud for rucolasalat av typen Vitanature og Alfano Thomaso ble opphevet tirsdag 7. desember.

- Opphevelsen er gjort etter grundige vurdering av situasjonen og flere møter og samtaler med importører og distributører av de to salatene. Sykdomsutbruddet ansees nå å være over, heter det i en pressemelding fra Mattilsynet.

De to salattypene ble trukket tilbake fra butikkene henholdsvis 26. november og 1. desember etter mistanke om magebakterien Salmonella Thompsen.

19 ble syke
Veterinærinstituttet i Oslo har utført analysene som er bekreftet av Folkehelseinstituttet, og konklusjonen er at det ikke funnet salmonella i salatene.

- Det er allikevel svært sannsynlig at det er rucolasalat fra Italia som var årsaken til at totalt 19 personer ble syke med Salmonella Thompson i Norge. Dette er bekreftet i en undersøkelse utført av Folkehelseinstituttet, opplyser Mattilsynet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere