RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jørn Losvar / SCANPIX

Alle i god behold

Sist oppdatert:
Alle hundespannene som var savnet i Femundløpet er nå funnet i god behold.

En periode var sju ekvipasjer savnet i de ufyselige værforholdene i det tøffe hundekjøringsløpet. Men etterhvert som dagen ble lysere fikk man kontakt med én etter én. En stund var tre hundespann savnet.

- De hadde kun lagt seg i ro på grunn av værfolholdene. Dermed ble det lykkelig utgang på aksjonen. Vi fikk kontakt med en av ekvipasjene i området mellom Tolga og Tynset. De to siste ekvipasjene var savnet i Savalen-området. Dermed fikk vi begrenset søksområdet betydelig. Og de ble funnet, sa informasjonskonsulent Kari Anne Dobloug ved Hedmark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

De to siste som var savnet var en franskmann og en kar fra Sunnmøre.

Fryse løpet
Alle deltakerne fikk beskjed å stoppe i natt, for å vente på været. Blant disse var villmarkskjendis Lars Monsen som lå værfast i fjellet. Men samboer Nina Skramstad beroliger overfor hurdal.com at det ikke er noe dramatikk i det. Sammen med Thomas Werner og Yngve Fagerli slo han opp telt i natt, og ble der til forholdene var blitt bedre.

Det rapporteres nå at de har brutt leiren - og er på vei til sjekkpunktet Tynset 2.

Det er kommet opptil én meter snø i området det siste døgnet, og arrangørene har besluttet å fryse løpet inntil videre.

Deltakerne fikk beskjed om å holde seg i ro langs løypa. Dette fordi sporet snødde igjen, og det var for tungt for hundene å brøyte spor. Men arrangørene klarte ikke å komme i kontakt med alle de 150 deltakerne. Derfor startet politiet med leting.

- Vi er ute med scooterpatruljer, men vi snakker om store områder her. Så vi har satt i gang leting i flere kommuner. Det er kommet over en meter snø, og det er kaldt, så det er ikke lette forhold.

Håper på løsning
- Men på den annen side er dette fjellvante folk, hvor både hunder og kjørere har utstyr til forholdene. De er også opplært til å ikke ta store risikoer. Så vi håper at dette løser seg utover dagen når det blir lyst, sier Kari Anne Dobloug videre.

Bjørnar Andersen og Petter Jansen ledet løpet da det ble stoppet. Trolig ligger de to værfaste mellom Korsjøen og Rambergsjøen i øyeblikket. De startet i alle fall likt ut fra Os klokka 03.00 i natt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere