RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alle reddet etter fergehavari

RYKKER UT: Hovedredningssentralen sender Sea King-helikopter fra Banak. I tillegg sender de to redningsskøyter og en slepebåt.
RYKKER UT: Hovedredningssentralen sender Sea King-helikopter fra Banak. I tillegg sender de to redningsskøyter og en slepebåt. Foto: Bendiksby , Terje (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Styrmannen fikk et illebefinnende.

Fergen Åfjord med 15 personer ombord gikk søndag kveld på grunn ved Finneset i Øksfjord.

Se saken i nordlys.no

Det melder Vestfinnmark politidistrikt like før klokken 20.00. Ingen passasjerer skal være skadd som følge av grunnstøtingen. Det er elleve passasjerer og fire besetningsmedlemmer ombord, ifølge rederiet Fjord1.

Lekker olje

Ved 21-tiden melder politiet at alle passasjerene har kommet seg over i et hjelpefartøy og at ferga lekker olje.

Hovedredningssentralen for Nord-Norge opplyser til Nordlys at fergen har grunnstøtt og at styrmann ombord skal ha fått et illebefinnende. Et Sea King redningshelikopter ble sendt til ulykkesstedet.

Redningsskøyta "Oscar Tybring IV" har gått mot havaristen , skriver Redningsselskapet på Twitter. Det skal være Sørøstlig liten kuling og klarvær på stedet.

Trenger assistanse

- Passasjerene er tatt hånd om og besetningsmedlemmet som fikk illebefinnende er fraktet i land med Sea King, sier driftsdirektør i Fjord1, Stian Hårklau til Nordlys.

Han forteller at såvidt de vet har ingen blitt skadet i hendelsen. Han vil ikke uttale seg om fergas tilstand.

- Kan fartøyet komme til å synke?

- Det kan vi ikke kommentere nå, men det er jo flo sjø i området og vi må få fullstendig oversikt over det nå. Vårt fokus er å få på plass et fartøy som kan assistere båten, sier Hårklau.

Se flere saker i nordlys.noMest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere