RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alt du kan gjøre uten å operere

Sist oppdatert:
Redd for å legge deg under kniven? Sjekk hvilke operasjonsfrie alternativer du har om du vil se yngre og spenstigere ut.

(SIDE2 ): Det finnes alternativer til plastisk kirurgi. Om det virker er opp til deg å avgjøre. Her får du eksempler på hvordan du kan bli strammere, yngre og slankere uten å legge deg under kniven.

Elisabeth Lein er hudpleier hos Beth's Beauty. Hun mener det er mye man kan gjøre for å forbedre huden.

- Behandlinger og kremer kan gjøre mye for deg om du har problemhud, dessuten kan du gjøre rynkene mindre synlige, mener hun. Rynker kan derimot ikke fjernes helt og for alltid, legger hun til.

Botox fjerner rynkene
Det finnes en rekke kremer og behandlinger som sies å fjerne rynkene dine. I hvert fall for en stakket stund. Middelet Botox sprøytes inn i huden din på det aktuelle området hvor rynkene sitter, og er et av de preparatene som er blitt mest populære den siste tiden.

- Botox er en av de behandlingene vi utfører mer og mer av. Denne formen for å fjerne rynker lammer nervene så rynkene forsvinner for en stund, sier laserterapeut ved MBC - senteret Inger Flatmo. Botox avstresser den stressede muskulaturen i ansiktet ditt, og du kan behandle de fleste rynker i ansiktet med dette middelet.

- Folk bruker mer penger på utseendet, og det er mer akseptert nå enn før, mener hun.

Ikke enig
Hudlege Ole Fyrand er professor ved hudavdelingen på Rikshospitalet. Han mener at botox fungerer som et middel for å fjerne rynkene for en periode, men at resultatet blir et mimikkløst ansikt.

«Røyking er en rynkemaskin, og hvert drag kan gi deg nye rynker»

Ole Fyrand

- Det beste man kan gjøre for huden sin er å leve sunt, holde seg unna for sterk sol og stumpe røyken, mener han.

Røyking er en rynkemaskin, og hvert drag kan gi deg nye rynker. Det som skjer er at røyken fortrenger blodets evne til å ernære huden, forklarer han.

Når det gjelder andre såkalte «vidunderkurer» og kremer som lover å rette ut rynker og fjerne celulitter har han dette å si;

- Alle kremer er fullstendig uvirksomme. At de skal kunne stramme opp huden er bare tull. Et eneste preparat har bevist virkning på rynker og det er A-vitamin syre. Bruker du dette hver dag over noen år vil du kunne få en glattere hud. Denne syren er reseptbelagt og du kan derfor ikke kjøpe den i butikken. Kremer med A-vitamin er ikke det samme, påpeker han..

Hvor mye rynker du har er avhengig av arvelige mekanismer og din generelle livsstil, mener han.

Få et glattere ansikt

Botox
Lurer du på hvorfor alle Hollywood-stjernene ser så unge ut? Her har du svaret. De bruker Botox. Botox sprøytes inn i huden og lammer musklene i ansiktet for en viss periode (ca.fire måneder). Dette bør gjøres hos en lege fordi det er viktig å sette sprøyten riktig for at resultatet skal bli best mulig. Dette er en effektiv behandling for å glatte ut dype furer og rynker rundt øyne, panne og bekymringsrynken mellom øynene. Metoden virker forebyggende mot dannelse av nye rynker, og skal være ufarlig. En behandling på ett sted i ansiktet koster fra ca. 3000 kroner.

Restylane
Dette middelet sprøytes også inn i huden eller leppene, og gir et umiddelbart resultat Både linjer og rynker blir mindre, mens leppene kan bli større.Denne formen for innsprøytning har en virkningstid på opptil et år og kan etterfylles så ofte man ønsker. Denne formen brukes ofte i kombinasjon med Botox.

Laser
Med laser kan du behandle solskader, rynker, kviser og poser under øynene. Resultatet er bedre spenst og glans til huden. Prøv for eksempel

Cooltouch III Yag Laser
Dette er en type laserenergi samlet i en serie forsiktige impulser som trigger en «reparasjonsmekanisme» og kroppen din begynner å gjenoppbygge og tilbake føre ditt eget naturlige collagen.

Kremer for ansiktet

L’oreal Wrinkle Decrease Collagen Filler
Kremen lover å redusere rynker og gi masse fuktighet. Kr 139

Frownies Facial Pads
Stjernene bruker visstnok disse padsene, som lover å fjerne sinterynken mellom øynene. Den hevder også å ha alle egenskapene som botox gir uten at det koster for mye.

Advance Biogen intensive repair
Denne kremen skal ha en glattende effekt, og bør brukes sammen med et serum i samme serien. Porene blir mindre og linjene blir visstnok glattet ut. Har du problemer med kviser virker kremen også reparerende. Den koster ca. 650 kroner.

Siax øyekrem
Denne kremen inneholder botox og er en krem du kan bruke under og rundt øynene og rundt leppene. Kremen koster 1090 kroner, men er drøy i bruk.

Større pupper

Det finnes en rekke kremer som sies å gi deg større og strammere pupper. Hvor mye hold det er i disse påstandene kan diskuteres, men enkelte kremer kan uansett stramme opp brystpartiet.

Prøvfor eksempel:

Bust gel fra Babor
For ca. 400 kroner lover den å stramme opp brystpartiet og gi deg glattere bryster.

Slankere og glattere kropp
En rekke behandlinger i hudpleiesalong kan gi deg en drenerende effekt. Dette betyr at du mister en del vann og derfor også går ned i vekt.

Prøv for eksempel:

Kanelbehandling:
Dette er ikke en behandling som kan erstatte trening, men tar du en kur på fem ganger kan du gå ned hele to kg. Behandlingen har en drenerende og oppstrammende effekt og renser ut slagstoffer Den øker også fettforbrenningen. En behandling på hele kroppen koster kr 500.

Phytick-peel
Dette er en behandling som gir en utglattende og jevn effekt for ansiktet. Du peeler bort de døde hudcellene på en ømfintlig måte. Du bør ta den som en kur på fem ganger, og huden din vil stråle. Du får ikke lysømfintlig hud og huden blir heller ikke sensitiv. Koster 1100 kr.

Ansiktsløfting uten kirurgi

Caci
Dette er et muskeloppstrammende apparat skal gi deg et ansiktsløft uten at du trenger å legge deg under kniven. De fleste hudpleiesalonger har dette apparatet. Selve apparatet er basert på mikroampere strømstyrke, som betyr at strømstyrken er tusen ganger mindre enn i vanlige apparater.

Det som skjer er at muskulaturen gjenkjenner signalene som sitt eget elektriske felt. Dette stimulerer ansiktsmuskulaturen til å produsere mer collagen og elastin som strammer opp huden. Behandlingene koster fra kr 750.

Strammere lår
Celulittkremer sies å fjerne fettansamlingene og gjøre lårene glatte og stramme.
Prøv for eksempel:

Babor stop celuilitte kr 398
Den inneholder mye koffein som får ut både avfallstoffer og vann av kroppen.
Kr 398

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere