RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alt gikk galt med dette kortet

Sist oppdatert:
iOslo fant spor politiet hadde oversett. Men det var bare begynnelsen på problemene.

(iOslo.no) Prem Gurung (28) har vært savnet siden han forsvant 22. januar etter en firmafest. Da iOslo.no sist uke besøkte Gurungs romkamerater, kom vi over spor som politiet overså. I en jakke tilhørende den savnede nepaleseren fant vi et brukt telefonkort av type Xtreme, brukt til utenlandssamtaler.

Kortet har tydelig vært brukt, det har et avskrapet kodefelt og et serienummer tydelig trykket nederst på kortet. Prems romkamerater lar oss få kortet, slik at vi kunne gjøre våre undersøkelser.

Lar seg spore
Vi ringer Eirik Våge, daglig leder for Lebara, en av konkurrentene til leverandøren av Prems telekort, for å finne ut mer om kortene.

- Er det mulig å spore tidligere samtaler i denne typen kort?

- På generell basis vil jeg si at det vil la seg gjøre, dersom man har serienummeret på kortet. Men det krever spesialtillatelse fra politiet.

«Om kortet benytter seg av det vanlige telefonnettet, bør det også la seg gjøre å spore det»

Adm. direktør i TDC Song, Ketil Kivedahl

Vi sjekker telefonkatalogen for å finne kilden til numrene du skal ringe. Det ene nummeret returnerer firmanavnet Song Networks, en underavdeling av TDC Song, et telekommunikasjonsfirma basert i Danmark. .

- Om kortet benytter seg av det vanlige telefonnettet, bør det også la seg gjøre å spore det, administrerende direktør i TDC Song, Ketil Kivedahl.

Oslo-politiet: - Umulig
Etterforsker Kjell Berg i politiets Savnet-gruppe er overrasket når vi forteller ham om beviset vi kom over, og vil gjerne ha kortet for å se om det kan være til hjelp. Men etter å ha hatt kortet i to uker har politiet fortsatt ikke fått noe resultat.

- Kortet du kom med er et kontantkort, sier Berg.

- Våre tekniske eksperter på voldsavsnittet har sagt at det er umulig å spore samtaler herfra, så vi kan ikke gjøre noe. Vi trodde du skulle komme med et SIM-kort.

- Men dette er jo et telefonkort, med registreringsnummer og kode. Om samtalene ikke blir sporet, har heller ikke telefonselskapene noen mulighet til å justere saldoen?

- Som jeg sa, våre tekniske eksperter har sagt det ikke er noen vits, sier Berg.

Etter at iOslo.no leverte inn kortet ble det borte i politiets internpost. Etter at iOslo.no purrer politiet finner de kortet, men da er en ny uke gått etter at Prem forsvant. Politiet mener det ikke er noe de kan gjøre, men kan altså ikke få ut informasjonen kortet inneholder. Etter en ny purring lover etterforskeren å sjekke grundigere om telefonkortet.

- Vanskelige venner
Da iOslo.no var på besøk hos Prems romkamerater, ble vi straks vist jakka der bevisene befant seg. Samtidig fortalte kameratene at politiet ikke var spesielt grundige.

- Hvordan kunne dere overse bevisene i Prems leilighet?

- Det er vanskelig å få noe ut av disse guttene. De er høflige, bukker og sier Sir, men de hjelper ikke til om vi ikke spør, sier Berg til iOslo.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere